Stačiųjų trikampių egzistavimo ir vienaties problema - Kirjackis, Jevgenijus; Mazėtis, Edmundas; Melničenko, Grigorijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2017)
Straipsnyje gautos būtinos ir pakankamos sąlygos, kad egzistuotų vienintelis statusis trikampis, kai duota jo pusiaukraštinė ir pusiaukampinė.