Henrikas Jasiūnas – Lietuvos matematikų muziejaus įkūrėjas - Laurinčikas, Antanas; Verikaitė, Vitolda (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Straipsnyje apžvelgiamas Lietuvos matematikų muziejaus įkūrėjo ir ilgamečio vadovo doc. Henriko Jasiūno (1925–2015) gyvenimas ir veikla. Trumpai aptariamos pagrindinės muziejaus darbo kryptys įvairiais laikotarpiais, atskleidžiama šios kultūros įstaigos visuomeninė reikšmė.