MCDM metodų rezultatų apjungimas pagal jų nustatytą svarbumą - Vinogradova, Irina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Teorijoje nėra pateikta geriausio arba tinkamiausio MCDM (angl. MultipleCriteria Decision-Making) metodo konkrečiam uždaviniui spręsti. Dėl to, norint priimti teisingą sprendimą, dažnai lygiagrečiai taikomi keli metodai. Tuo atveju, kai gauti MCDM metodų rezultatai skiriasi, sprendimas nėra vienareikšmiškas. Šioje publikacijoje, priimant sprendimą pagal kelių MCDM metodų vertinimus, siūloma apjungti visų taikomų metodų rezultatus į vieną dydį, atsižvelgiant į metodų svarbumą sprendžiamajame uždavinyje. Metodas, kuris yra stabilesnis nedideliems duomenų keitimams, turi didesnę svarbą (svorį) apjungtam rezultatui. Skirtingų metodų rezultatų įverčiai yra tarpusavyje nelyginami, dėl to gautus metodų rezultatus reikia normalizuoti, suvienodinant jų skalę.