Kriterijų svorių perskaičiavimas Bajeso metodu - Vinogradova, Irina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Sprendimo priėmimo uždaviniuose efektyviai naudojami daugiakriteriai sprendimo priėmimo (angl. Multiple criteria decision making, MCDM) metodai. MCDM metodų sudedamoji dalis – kriterijų svoriai. Straipsnyje pasiūlytas Bajeso metodo taikymas kriterijų svoriams perskaičiuoti, kai sprendimą priimantis asmuo (SPA) atsižvelgia į kitų ekspertinių grupių nuomones. Perskaičiavimas aktualus, kai pasirinkimas individualizuojamas pagal atskiros ekspertų grupės nuomonę. Straipsnyje Bajeso metodo taikymas kriterijų svorių perskaičiavimui iliustruojamas vertinant nuotolinių studijų kursų kokybę. Kurso kokybė yra nustatoma SAW ir TOPSIS metodais.