Apie vieno brėžimo uždavinio neišsprendžiamumą - Kirjackis, Jevgenijus; Mazėtis, Edmundas; Melničenko, Grigorijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Straipsnyje įrodoma, kad bendruoju atveju negalima skriestuvu ir liniuote nubrėžti trikampio, jei duota kampas, pusiaukampinė bei pusiaukraštinė, nubrėžtos iš kito kampo viršūnės. Parodoma, kuriais atskirais atvejais galima trikampį nubrėžti.