Tikimybinis ekstremalių temperatūrų dinamikos vertinimas - Šeputytė, Ilona; Alzbutas, Robertas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Siekiant atlikti Lietuvos oro metinių minimalių ir maksimalių temperatūrų (1961–2014 m.) tikimybinį vertinimą, taikant ekstremalių reikšmių skirstinius, visų pirma, kiekvienai ekstremumų imčiai buvo išrinktas jai tinkamiausias ekstremalių reikšmių skirstinys. Be minėto vertinimo ir sausojo termometro temperatūrų ekstremumų tyrimo, buvo atliktas ir drėgnojo termometro temperatūrų įvertinimas, įgalinantis nustatyti santykinį oro drėgnumą. Be to, taikant atrinktą Gumbelio skirstinį, buvo atlikta lokalių temperatūrų tikimybinė analizė duomenims rytinėje Lietuvos dalyje, tai yra Dūkšto regione. Pabaigoje buvo atlikta temperatūrų kitimo analizė naudojant slenkančių vidurkio metodą bei tyrinėta ekstremumų vertinimo kaita atsižvelgiant į duomenų neapibrėžtumą.