Dviejų silpnai netiesinių stygų svyravimų sąveikos asimptotinis tyrimas - Lavcel-Budko, Olga; Krylovas, Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Nagrinėjamas dviejų stygų silpnai netiesinių svyravimų matematinis modelis. Uždavinio asimptotiniam artiniui rasti konstruojama suvidurkintoji integralinių diferencialinių lygčių sistema. Metodikai parodyti išsamiai išnagrinėtas paprastas pavyzdys.