Gamyklos vietos parinkimo uždavinio sprendimas daugiakriteriniu KEMIRA metodu - Krylovas, Aleksandras; Kosareva, Natalja (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Daugiakriteriniu KEMIRA metodu sprendžiamas atliekų perdirbimo gamyklos vietos parinkimo uždavinys. Šis metodas taikytinas, kai reikia palyginti keletą alternatyvų remiantis dviejų (arba daugiau) rūšių kriterijais. Kriterijų eiliškumui nustatyti naudojama Kemeny mediana. Svoriams rasti sprendžiamas optimizavimo uždavinys. Rezultatai palyginti su rezultatais, gautais sprendžiant tą patį uždavinį AHP ir ARAS-F metodais.