Dimensijų mažinimo metodais gautų projekcijų įvertinimas - Paulauskienė, Kotryna; Kurasova, Olga (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Šiame darbe nagrinėjami dimensijų mažinimo metodais gaunamų projekcijų kokybės įvertinimo matai. Tam pasirinkti du dimensijų mažinimo metodai (pagrindinių komponenčių analizė ir dalinai tiesinė daugiamatė projekcija), kurių projekcijos tikslumas vertinamas pagal kelis įvairias savybes atspindinčius projekcijos kokybės įvertinimo matus, naudojant realias ir dirbtinai sugeneruotas duomenų aibes.