Kai kurie metodologiniai modeliavimo aspektai - Kastickaitė, Joana (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Straipsnyje nagrinėjama modelių tipologija pagal M.W. Wartofsky, modelio santykis su modeliavimo objektu, modelio panaudojimas idėjos realizavimui, dinamišku aspektu modelis kaip priemonė tikslui pasiekti.