Studijų stilių tyrimas duomenų tyrybos technologijomis - Kaklauskienė, Danutė; Turskienė, Sigita (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Straipsnyje nagrinėjamos galimybės, taikyti VARK studijų stilių modelio siūlomus metodus, duomenų tyrybos technologijomis nustatyti respondentų studijų stilių. Bendravimo metodu nustatytas VARK studijų stiliaus modelis pasirinktoje respondentų aibėje. Tai įgalina suformuluoti nuotolinių studijų kurso autoriui rekomendacijas, kaip personalizuoti nuotolinių studijų kurso galimybes. Tyrimo duomenims modeliuoti pasirinktas koncepcinis duomenų modelis. Sukurtas e. testas, kurio duomenų bazės duomenys apdoroti penkiais duomenų tyrybos etapais.