Renkamės tiksliuosius mokslus? - Gesevičienė, Vilma; Mazėtis, Edmundas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Straipsnyje apžvelgiami Lietuvos vidurinių mokyklų ir gimnazijų vyresniųjų klasių mokinių tiksliųjų mokslų dalykų pasirinkimo prioritetai ir motyvai bei atitiktis tolesniems mokinių profesinės veiklos ir studijų planams.