Paviršinių reakcijų matematinio modelio tyrimas - Ambrazevičius, Algirdas; Puriuškis, Gintaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Darbe nagrinėjama susieta parabolinių ir paprastųjų diferencialinių lygčių sistema. Paprastosios diferencialinės lygtys nagrinėjamos srities paviršiaus dalyje. Gaunami šių lygčių sprendinių aprioriniai įverčiai. Ši sistema aprašo paviršinės reakcijos tarp anglies monoksido ir diazoto monoksido matemationį modelį.