Pasirenkamojo dalyko „Intelektualiosios technologijos karyboje“ dėstymo ypatumai - Pincevičius, Albertas; Bekešienė, Svajonė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Naudojantis Monte Karlo metodu, modeliuojami atskiro kario veiksmai kovos lauke, įvertinama atsitiktinių faktorių įtaka, atliekamas artilerijos poveikio įvertinimas ir rezultatai atvaizduojami žemėlapyje. Pateikta psichologinio testavimo programa, leidžianti tirti kario profesinį kryptingumą, organizacinius ir komunikacinius gebėjimus, lyderio ir kitas asmenybės savybes.