Greimo semiotikos taikymas matematikos tekstų analizėje - Kudžma, Ričardas; Preidytė, Simona (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Pastaruoju metu yra padidėjęs susidomėjimas matematikos vadovėlių analize, vyksta net specialios konferencijos. Pasauliniuose matematikos švietimo kongresuose (ICME) yra speciali sekcija, nagrinėjanti matematikos vadovėlius. Vyresnysis iš autorių jau keliuose straipsniuose pradėjo taikyti A.J. Greimo semiotiką matematikos tekstų nagrinėjimui. Šiame straipsnyje nagrinėjami du skyreliai apie teigiamus ir neigiamus skaičius iš dviejų matematikos vadovėlių šeštai klasei. Teksto semiotinė analizė, autorių nuomone, leidžia daryti tam tikras objektyvias išvadas apie teksto kokybę.