Pedagoginės praktikos svarba rengiant matematikos mokytojus - Cibulskaitė, Nijolė; Bernotas, Vytautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Kelerius metus atliekant būsimų matematikos mokytojų profesinių kompetencijų ugdymo tyrimus buvo keliamas tikslas atskleisti matematikos ir informatikos studijų programos absolventų profesinio rengimo ypatybes ir išryškinti studijų tobulinimo galimybes. Tyrimų rezultatai parodė, kad matematikos didaktikos studijos ir pedagoginė praktika veiksmingai padeda studentams ugdytis profesines kompetencijas.