A. Mažylytės (1900–1972) nuopelnai plėtojant matematikos istoriją Lietuvoje - Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Pirmoji lietuvių diplomuota matematikė, katalikių moterų judėjimo veikėja Amelija Mažylytė (1900–1972), dar baigusi ir filosofijos studijas, pasižymėjo skleisdama Lietuvoje matematikos istorijos žinias. Daugelis jų paskelbtos lietuviškai pirmąkart. Straipsnyje pateikiama papildyta A. Mažylytės biografija ir nušviečiami jos minimos srities darbai.