Dujų dinamikos lygčių su pradinėmis ir kraštinėmis sąlygomis tyrimas ir atitinkamos suvidurkintos sistemos konstravimas - Krylovas, Aleksandras; Kriauzienė, Rima (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Darbe tyrinėjama pirmosios eilės hiperbolinė diferencialinių lygčių sistema su pradinėmis ir kraštinėmis sąlygomis, kuri aprašo dujų dinamikos uždavinio matematinį modelį. Atliekama šios sistemos asimptotinė analizė. Darbo tikslas – sukonstruoti duotąją sistemą atitinkančią suvidurkintų diferencialinių lygčių sistemą tolygiai tinkamam didelėje mažojo parametro atžvilgiu srityje asimptotiniam sprendiniui rasti. Gautoji sistema yra naujas ir mažai ištirtas asimptotinės analizės objektas.