Neparametrinių tankio įvertinių lyginamoji analizė Monte Karlo metodu - Drulytė, Indrė; Ruzgas, Tomas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Darbas skirtas pasiskirstymo tankio neparametriniam statistiniam įvertinimui. Monte Karlo metodu tiriamas branduolio funkcijos poveikis daugiamodalinio tankio įvertinimo tikslumui. Parodoma, kad pasiūlyta nauja branduolio funkcija efektyvi asimetriškiems sunkių uodegų skirstiniams.