Mokomojo scenarijaus personalizavimas taikant kolektyvinės intelektikos metodus - Žilinskienė, Inga; Kubilinskienė, Svetlana (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Viena iš elektroninio mokymosi tyrimų sričių yra mokomojo scenarijaus (santr. MS) personalizavimas. Straipsnyje glaustai pateikiama mokomojo scenarijaus samprata, parinkti personalizavimo kriterijai, esamų mokslinių tyrimų MS personalizuoti apžvalga. Šio straipsnio tikslas – pristatyti kolektyvinės intelektikos idėja grįstą metodą šiai problemai spręsti. Pasiūlytam metodui validuoti pateikiami realizuotu algoritmu atliktų eksperimentų rezultatai, kurie iliustruoja pasiūlyto metodo tinkamumą nagrinėjamai problemai spręsti bei aptariama skirtingų parametrų parinkimo problema.