Uždavinio sprendimas kaip mokslo kūrimo provaizdis - Rudalevičienė, Regina; Kašuba, Romualdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Šiame straipsnyje nagrinėjami ir aptariami kai kurie natūralūs uždavinių sprendimo ir mokslo teorijų vystymosi panašumai.