Kompetencijomis grįstos taikomosios matematikos bakalauro studijų programos sudarymo modelis - Novikienė, Regina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnio tikslas – išsiaiškinti kas yra kompetencija, kaip ją lavinti, kokius aspektus turi atspindėti kompetencijomis grįsta studijų programa, skirta taikomosios matematikos bakalauro parengimui.