Inovatyvių mokymo metodų taikymas dėstant matematiką kolegijų studentams - Jonuševičienė, Judita; Dreižienė, Lina; Nutautienė, Rasa (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnyje apibūdinama mokymo metodų samprata bei jų skirstymas pagal įvairias mokslininkų metodikas, be to išskiriami inovatyvūs mokymo metodai (IMM), nagrinėjami šių metodų taikymo privalumai ir trūkumai dėstant matematiką. Kolegijų matematikos dėstytojų apklausos rezultatai parodė, kad dažniausiai taikomi tradiciniai mokymo metodai, technologijų ir skirtingų metodikų pagalba integruojant į juos inovatyvius metodus.