Gabiausiųjų mokymo taikant Mensa galvosūkius galimybės - Elijio, Aistė; Abelytė, Lina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnyje nagrinėjamos gabių vaikų ugdymo galimybės taikant Mensa galvosūkius. Mensa – didžiausia ir turbūt labiausiai žinoma tarptautinė aukštu intelekto koeficientu pasižyminčių žmonių organizacija, priimanti į savo tarpą įvairių rasių, įsitikinimų, amžiaus ir socialinės kilmės žmones, išlaikiusius specialų testą. Straipsnyje nagrinėjama, kaip jos sukurti žaidimai-galvosūkiai galėtų būti panaudojami tiek dirbant su gabiais matematikai mokiniais, tiek ir paįvairinant įprastas matematikos pamokas mokykloje.