Skaitmeninio vaizdo elementų programavimo aspektai - Birškytė, Rima (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnis yra skirtas matematikos ir informatikos studijų dalykų įsisavinimui vizualinio objektinio programavimo priemonėmis. Kompiuterių grafikos uždavinių sprendimui patogu naudoti naujus skaičiuojamosios matematikos programinius paketus, kurie jau yra praturtinti skaitmeninių vaizdų apdorojimo įrankiais, naujomis funkcijomis ir objektais, leidžiančiais sukurti, spalvinti ir animuoti įvairius realaus pasaulio objektus kompiuterio ekrane, simuliuoti ir naudoti virtualiosios realybės produktus.