A. Bendiko (1867–1939) „Didžiasis Žemaiczių ir Lietuvos Elementorius“ – aritmetikos pradmenų šaltinis - Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
A. Bendikas – žymus knygnešys, lietuviškų kalendorių leidėjas, daraktorius, 1906 m. išleidęs „Elementorių“, kuris išsiskiria iš kitų XX a.pr. panašaus pobūdžio leidinių dėmesiu aritmetikos pradmenų ugdymui. Pastarasis leidinys matematikos istorikų iki šiol nebuvo tyrinėtas, todėl straipsnyje išryškinama „Elementoriaus“, kaip aritmetikos pradmenų šaltinio reikšmė lietuviškam švietimui.