Dominuojančiųjų alternatyvų daugiakriteriniai metodai - Podvezko, Valentinas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Pasaulyje plačiai taikomi sprendimo priėmimo paramos daugiakriteriniai metodai, iš kurių principingai išsiskiri dviejų metodų – PROMETHEE ir ELECTRE – šeimos. Šie metodai Lietuvoje iki šiol yra mažai žinomi ir retai taikomi. Metodai sudaro dominuojančiųjų alternatyvų arba rangų prioritetų (angliškai outranking) metodų šeimą. Nors šie metodai skiriasi tarp savęs, pagrindinės metodų idėjos panašios: metodų kriterijai apjungė rodiklių reikšmes ir jų svorius ne tiesiogiai, o taikant specialias prioritetų, sutarimo ir nesutarimo funkcijas. Darbe lyginami PROMETHEE II ir ELECTRE III metodai, nagrinėjami jų ypatumai ir skirtumai, šie metodai taikomi alternatyvų palyginimui.