Klasifikuojančio testo klausimų konstravimas, esant kiekybiniams diagnostiniams požymiams - Gudelytė, Laura; Krylovas, Aleksandras; Laukevičius, Tadas; Kosareva, Natalja (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Aprašoma baigtinės aibės elementų suskirstymo į atskiras grupes metodika, leidžianti gauti optimaliai, pasiūlyto kriterijaus prasme, suderintą su aprioriniu elementų rangavimu, tvarką. Metodika pagrįsta tam tikru kombinatoriniu algoritmu ir gali būti naudinga įvairių socialinių mokslų uždavinių sprendimui, kai statistikos metodų taikymas komplikuotas.