Nepusiausvyro perdavimo testo galios aproksimavimas - Germanas, Šarūnas; Jakaitienė, Audronė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnio tikslas yra pasiūlyti naują nepusiausvyro perdavimo testo (NPT) galios aproksimaciją Puasono skirstiniu. Parodoma, kad NPT aproksimacija Puasono skirstiniu yra tinkamesnė nei normaliuoju skirstiniu, kai binominio skirstinio sėkmės tikimybė p artėja į nulį, o imties dydis n artėja į begalybę. Palyginus siūlomo metodo ir kitų autorių rezultatus, gauta, kad kai galios reikšmė yra tarp 0.8 ir 0.95, o imties dydis didesnis arba lygus 50, siūlomas metodas turi mažesnes paklaidas nei normaliosios aproksimacijos modelis.