Pagrindinių komponenčių išskyrimo metodo taikymas kai kuriems parabolinio tipo uždaviniams - Jankevičiūtė, Gerda; Leonavičienė, Teresė; Čiegis, Raimondas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Šiame straipsnyje pagrindinių komponenčių išskyrimo metodas taikytas vienmačiams parabolinio tipo uždaviniams spręsti. Pirmiausia trumpai aptarta šio metodo taikymo vienmačio parabolinio uždavinio sprendimui schema, o po to nagrinėtas metodo jautrumas difuzijos koeficiento ir šaltinio funkcijos atžvilgiu. Gauti skaitiniai rezultatai pateikiami grafikais ir lentelėmis.