MLF paremtas asimetrinis šifras ir jo saugumo parametrų įvertinimas - Mihalkovič, Aleksėjus; Sakalauskas, Eligijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Straipsnyje pristatomas naujas asimetrinio šifravimo algoritmas, kuris remiasi matricinio laipsnio funkcija bei matricų jungtinumo lygtimi. Šis algoritmas yra tam tikra alternatyva žinomiems algoritmams, kurie yra paremti jungtinumo uždaviniu, pvz. Ko–Lee algoritmui, ir Anshel–Anshel–Goldfeld algoritmui, kuris remiasi komutatoriaus idėja. Apibrėžiami saugumo parametrai bei nustatomos šių parametrų reikšmės.