Apie vieną disociatyviosios adsorbcijos ir asociatyviosios desorbcijos matematinį modelį - Ambrazevičius, Algirdas; Eismontaitė, Alicija (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Nagrinėjamas dviatomių molekulių disociatyviosios adsorbcijos ir asociatyviosios desorbcijos matematinis modelis, aprašomas susieta parabolinių ir paprastųjų diferencialinių lygčių sistema. Įrodoma klasikinio sprendinio egzistavimo ir vienaties teorema.