Atsitiktinio dėmenų skaičiaus sumoms didžiųjų nuokrypių teoremos - Kasparavičiūtė, Aurelija; Saulis, Leonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Šiame darbe, nagrinėjami sudėtinio proceso Zt = i=1 t aiXi, kai Z0 = 0 ir ai > 0, aproksimacijos tikslumo įvertis ir didžiųjų nuokrypių teorema. Sumuojami nepriklausomi vienodai pasiskirstę atsitiktiniai dydžiai Xi, i = 1, 2, . . . su svoriniais koeficientais, turintys vidurkį EXi = µ ir dispersiją DXi = σ2 > 0. Laikoma, kad neneigiamas sveikas reikšmes įgyjantis atsitiktinis dydis Nt, t > 0, nepriklauso nuo a.d. Xi, i = 1, 2, . . . .