Atsitiktinio skaičiaus vektorių maksimumų konvergavimo greičio įvertis - Dindienė, Lina; Aksomaitis, Algimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Šiame darbe nagrinėjame tiesiškai normalizuotų dvimačių atsitiktinio skaičiaus vektorių maksimumų struktūrą. Taikome perkėlimo teoremą, kurios pagalba gauname šios struktūros konvergavimo greičio įverčio išraišką. Pateikiame pavyzdį, iliustruojantį teorinę medžiagą. Šiame straipsnyje patikslinsime rezultatus, gautus [1] darbe.