Atviro kodo interneto svetainių turinio valdymo sistemų analizė: serverio resursų panaudojimas - Andziulienė, Beatričė; Narbutas, Povilas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Programų inžinerijoje kuriant konkrečias WEB programas, sprendžiami serverio resursų panaudojimo efektyvumo uždaviniai. Darbe analizuojamas Drupal, Joomla bei Xoops turinio valdymo sistemų (TVS) efektyvumas naudojant MySQL duomenų bazių valdymo sistemą. Pateikiama apibendrinta tyrimo informacija, nustatyta efektyviausiai veikianti turinio valdymo sistema.