Daugelio rizikų pasėlių draudimo nuostolingumo tyrimas - Žalgirytė, Lina; Račkauskas, Gediminas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Pirmoje darbo dalyje tirtas penkių pasėlių augalų draudimo nuostolingumo pasiskirstymas ir spręstas aproksimavimo uždavinys. Gauta, kad duomenų aproksimavimui geriausiai tinka nupjautas pastumtas Pareto skirstinys. Antroje dalyje tikrinta priklausomybė tarp oro sąlygų ir draudimo nuostolingumo. Gauti rezultatai rodo, kad ši priklausomybė silpna. Draudimo nuostolingumą įtakoja ne tik temperatūra ir kritulių kiekis, bet ir kiti faktoriai.