Lietuviškų tekstų stilių palyginimas remiantis universalių kiekybinių charakteristikų statistine analize - Piaseckienė, Karolina; Radavičius, Marijus; Stiklius, Raimundas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Lietuvių kalba yra gana sudėtinga ir lanksti, ir tai gerokai apsunkina efektyvių algoritmų kūrimą automatiniam lietuviškų tekstų apdorojimui. Tekstų stiliaus ypatybių nagrinėjimui buvo pasirinktos universalios kiekybinės charakteristikos, kurios yra nesusijusios su teksto turiniu ir gali būti suskaičiuotos bet kuriam tekstui. Šiame straipsnyje parodoma, kaip matematinės statistikos pagalba galima atskirti ir interpretuoti lietuvių kalbos stilius. Atlikti logtiesinių modelių tyrimai parodo raidinės ir garsinės struktūros sąryšį su moksliniu ir grožiniu stiliumi.