Diabeto gydymo strategija - Basov, Igor; Švitra, Donatas; Vilkytė, Ramunė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje autoriai atliko glikemijos reguliacijos matematinio modelio aprašyto dviem diferencialinėmis lygtimis su vienu vėluojančiu argumentu skaitinę analizę. Tiesinėje analizėje [3] gauti rezultatai buvo panaudoti skaitinėje analizėje, konstruojant skaitinius sprendinius naudojant Rungės–Kuto IV eilės metodą normaliu ir diabeto atvejais. Diabeto gydymo strategija bus modeliuojama į aukščiau minėtą (1)–(2) modelį įvedus dvi išorines periodines funkcijas, nusakančias maistą ir egzogeninio insulino injekcijas. Gydymo strategija bus sumodeliuota pasinaudojus mokslinio imitacinio modeliavimo programa „Model Maker“.