KTU taikomosios matematikos studijų programos kaitos apžvalga - Pekarskas, Vidmantas Povilas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje apžvelgiama, kada ir kaip keitėsi KTU taikomosios matematikos studijų programa. Pateiktas šios studijų programos matematinių disciplinų, dėstytų tam tikrais laikotarpiais, sąrašas. Šiuos laikotarpius išskiria 1964, 1969, 1974, 1983, 1993 metai, nes būtent tais metais ir keitėsi taikomosios matematikos studijų programa. Palyginta matematinių disciplinų apimtis valandomis kiekvienu laikotarpiu.