Grafų teorijos uždavinių sprendimo kompiuterinėmis matematikos sistemomis galimybių analizė - Turskienė, Sigita; Kiriliauskaitė, Kristina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje analizuojamos grafų teorijos uždavinių sprendimo kompiuterinėmis matematikos sistemomis (KMS) MAPLE ir MATHEMATICA galimybės, atskleidžiant pagrindinių komandų sintaksę, panašumus bei skirtumus, paskirtį. Tai palengvina KMS pasirinkimą praktiniams uždaviniams spręsti ir grafų teorijai mokyti(s). Išmokti kurti sudėtingesnes programas grafų teorijos uždaviniams spręsti KMS nesunku, jeigu turima pradinių programavimo ir algoritmavimo žinių bent viena universalia programavimo kalba. KMS grafų teorijos uždavinių sprendimo galimybių analizė palengvina taikomųjų programų kūrimą.