Antros kartos saitynas ir švietimas - Juškevičienė, Anita (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Įvairių technologijų (pvz., antros kartos saityno) integravimas pamokose yra naudingas mokymo(si) procesui, nes tokiu būdu mokiniams yra vaizdžiau pateikiama medžiaga, jie motyvuojami mokytis, lengviau organizuoti grupinį darbą. Šio darbo tikslas – apžvelgti populiariausias antros kartos saityno technologijas ir įvertinti jų naudojimo pamokose galimybes atsižvelgiant į tai, ar jomis galima bendrauti, bendradarbiauti, kaupti ir ieškoti informacijos. Visos priemonės turi ne tik joms būdingas, bet ir bendras savybes, o kurią naudoti renkasi kiekvienas individualiai, priklausomai nuo asmeninių poreikių.