Programavimo stilius ir programų internacionalizavimo mokymas - Dagys, Viktoras; Grigas, Gintautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Nagrinėjamos galimybės supažindinti mokinius su programinės įrangos internacionalizavimo pradmenimis. Parodoma, kad pagrindines žinias galima pateikti nesudėtingų praktinių programavimo užduočių pavidalu, ypač jeigu prieš tai mokant programavimo buvo kreipiamas dėmesys į mokinio rašomų programų tekstą, supažindinama su programavimo stiliaus elementais. Pateiktoji tema yra daugiatikslė: mokinys įgytų supratimą apie programų internacionalizavimą ir lokalizavimą, pakankamai žinių, kad galėtų testuoti praktiškai naudojamas, ypač atvirąsias, programas (tai galėtų būti rimta motyvacija), susipažintų su pasaulio kalbų įvairove, giliau suvoktų lietuvių kalbos reikšmę ir jos vietą tarp kitų kalbų.