Apie išsigimstančių paprastųjų diferencialinių lygčių sistemų svorinius kraštinius uždavinius - Rutkauskas, Stasys; Saburov, Igor (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Nagrinėjama antrosios eilės tiesinių paprastųjų diferencialinių lygčių sistema su ypatinguoju tašku. Darbo esmė yra ta, kad matricos, siejančios lygčių sistemą, tikrinių vektorių sistema nėra pilna. Tai sudaro keblumų korektiškai suformuluoti šios lygčių sistemos svorinio tipo kraštinį uždavinį. Straipsnyje pasiūlyta korektiška svorinio kraštinio uždavinio formuluotė ir įrodytas suformuluotojo uždavinio sprendinio egzistavimas bei vienatis.