Apibendrintosios Hirota–Satsuma tipo sistemos asimptotinė analizė - Kriauzienė, Rima; Krylovas, Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Darbe nagrinėjamos netiesinės susietos banginės lygtys, žinomos literatūroje kaip Hirota-Satsuma tipo sistema. Atliekama šios sistemos asimptotinė analizė, kuri leidžia periodiniu atveju nustatyti bangų rezonansinės sąveikos atsiradimo sąlygas. Analizės pagrindą sudaro kelių mastelių principas ir silpnai netiesinių hiperbolinių sistemų vidurkinimas pagal charakteristikas. Parodyta, kad tokio tipo sistemos atskirais atvejais išsiskaido į nepriklausomas Kortevego–de Vryso (Korteweg–de Vries) lygtis, tačiau rezonansiniu atveju suvidurkinta sistema lieka susieta ir aprašo bangų sąveiką.