Kraštiniai uždaviniai su nelokaliosiomis kraštinėmis sąlygomis ir šių uždavinių Gryno funkcijos - Roman, Svetlana; Štikonas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Šiame darbe nagrinėjama n-tos eilės tiesinė diferencialinė lygtis su n papildomų sąlygų. Pateikta Gryno funkcijos formulė bei jos egzistavimo sąlygos. Nagrinėjamo uždavinio Gryno funkcija išreiškiama per kito analogiško uždavinio Gryno funkciją. Tai leidžia lengvai rasti Gryno funkciją uždaviniams su nelokaliosiomis kraštinėmis sąlygomis.