Apie normos Lp konvergavimo greitį CRT Puasono atsitiktinei sumai - Sunklodas, Jonas Kazys (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Gautas Lp normos δλ,p viršutinis įvertis eilės λ-δ/2 su visais 1 ≤ p ≤ ∞ centrinėje ribinėje teoremoje standartizuotai sumai (SNλ - ESNλ)/DSNλ , kur SNλ = X1 + ··· + XNλ yra suma nepriklausomų vienodai pasiskirsčiusių atsitiktinių dydžių X, X1, X2, . . . su β2+δ = E|X|2+δ < ∞ nekuriam 0 < δ ≤ 1, Nλ yra Puasono atsitiktinis dydis su parametru λ > 0 ir Nλ nepriklauso nuo atsitiktinių dydžių X1, X2, . . ..