Barjero pasirinkimo sandorių įkainojimo metodų tyrimas - Palivonaitė, Rita; Valakevičius, Eimutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Darbe nagrinėjami du skaitiniai barjero pasirinkimo sandorių įkainojimo metodai: trinominis ir adaptyviojo tinklelio. Gauti rezultatai lyginami su teorine Black–Scholes formule. Tyrimai, atlikti su Lietuvos firmos akcijos kainomis parode, kad modeliuojant akcijų kainas kartais geriau nedidinti modeliavimo žingsnių skaičiaus, o "smulkinti" tinklelį kritinėse trinominio medžio vietose.