Lietuvos visuminio vartojimo analizė dinaminio programavimo metodu - Jakaitienė, Audronė; Žilinskas , Antanas; Žilinskas , Julius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje sprendžiamas vartojimo tarplaikinio optimizavimo modelis grindžiamas reprezentatyviojo vartotojo siekiu pasirenkant optimalų vartojimo planą maksimizuoti viso gyvenimo vartojimo naudingumą . Maksimizuojant naudingumą atsižvelgiama į biudžetinį apribojimą. Šįi dinamin į optimizavimo uždavinį galima išspręsti taikant dinaminio programavimo metodą, kai daugiaperiodis uždavinys suskaidomas į dviejų periodų uždavinius. Dinaminio programavimo uždavinys sprendžiamas naudojantis Belmano funkcionalinėmis lygtimis. Darbe įvertinti sprendžiamo uždavinio parametrai. Pusiausvyros vartojimas apskaičiuojamas taikant skaitmeninius metodus. Gauta, kad visuminis vartojimas 2008 metais buvo šiek tiek mažesnis negu pusiausvyros vartojimas.