Dualusis santykinis sandauginis įvertinys bet kuriam imties planui - Bartkus, Ignas; Plikusas, Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Darbe apibrėžtas dualusis santykinis sandauginis baigtinės populiacijos sumos įvertinys bet kurio imties plano atveju. Apskaičiuota apytikslė šio įvertinio dispersija, pasiūlytas dispersijos ivertinys. Sukonstruoto įvertinio efektyvumas tikrinamas modeliuojant dviems skirtingoms populiacijoms. Modeliavimo rezultatai rodo, kad pasiūlytas įįvertinys gali būti efektyvesnis už kitus žinomus įvertinius.