Asimetrinio šifravimo algoritmas, paremtas jungtinumo ir diskretaus logaritmo problemomis - Raulynaitis, Andrius; Venclovienė, Agnė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Šiame straipsnyje yra pasiūlytas asimetrinis šifravimo algoritmas, kuris realizuojamas matricos lauke. Asimetrinio šifravimo mechanizmas turi būti konstruojamas, naudojant vienkryptę funkciją. Pateiktas algoritmas yra paremtas vienkrypte funkcija, kuri sukonstruota naudojant iš karto dvi skaičiavimo problemas: jungtinuko suradimo problemą (JPS) ir modikuotą diskrečiojo algoritmo problemą (DAP). Algoritmo konstrukcija neleidžia atlikti kriptoanalizę, išskaidant skaičiavimo problemas JSP ir DAP bei jas sprendžiant atskirai.